Snygga skidkläder

Skidkläder för vintern 2013/2014 finns nu ute i butikerna och det gäller att inhandla dessa kläder snart innan de tar slut i butikerna. Här kommer lite information om vad som gäller i backarna i vinter.

Funktionalitet

Att välja kläder med hög funktionalitet är verkligen inne för denna vinter. Du ska intelänge behöva köpa kläder som bara ”ser snygga ut” utan funktionalitet är verkligen trendigt nu. Satsa på skidkläder som värmer bra samtidigt som de andas och håller dig torr hela dagen. En bra tillverkare av jackor och byxor i riktigt bra funktionsmaterial är Peak Performance. Vi har hittat några riktigt snygga jackor från dem på Lännasport.se, du hittar dem här.

När det gäller funktionalitet är det också viktigt att köpa funktionskläder även under skiddressen, att välja bra underställ och mellan lager. Ett bra underställ gör att fukten transporteras ut genom de olika lagren. Ett bra underställ håller dig torr och varm hela dagen. Ett material att rekommendera på understället är bambu. Det är ett material som är jätte skönt att ha nära kroppen, det kliar inte och det är mjukt att bära närmast kroppen. Bambu har även bra luktreducerande egenskaper vilket gör att du inte luktar även om dagen i backen varit tuff. En site som säljer bambuunderställ är wahlmansklader.se. Deras underställ är bra passform på vilket gör att de sitter slimmat mot kroppen och inte ger några glipor mellan tröjan och byxan, dessutom har de riktigt bra priser på sina produkter.

skidkläder

Färg

Tidigare säsong har verkligen färgerna synts i backen och det har funnits alla möjliga färger på skidkläderna. I år lever ännu färgerna kvar men det finns också riktigt snygga skidkläder i mer neutrala färger som svart och vit. Vilken färg du väljer beror helt på tycke och smak, ingen färg är egentligen fel för i vinter.

Sportig

Att visa sportighet och sundhet är verkligen inne i år, inte bara i skidbacken. Det är bra att visa sin sportighet och ett sätt att visa det i backen är att visa sig trendig och gärna lite retro. Vill man se extra sportig ut är det bra att satsa på stora kända märken som Peak Performance, Tierra eller North Face.

Dunjacka

Glansiga material

En trend som är helt ny för i vinter är att ha glansiga ytterkläder. Det glansiga materialen ger en fräscht och trendigt uttryck och dessa kläder finns att tillgå för både barn, herr och dam. Vill du sticka ut lite extra kan du satsa på en glansig dunjacka i backen, helt rätt.