Skidsäsongen snart igång

Vi som älskar utförsåkning längtar efter den första snön så att backarna kan börja pistas och vi får komma ut och åka slalom. Väntan är likadan varje år och man jublar när första snön kommer och skidsäsongen är igång.

Skidåkning

Nu är planeringarna igång hos många vilka backar som ska besökas i vinter, var ska sportlov och påskhelg firas detta år? Det gäller att vara ute i god tid om man behöver boka stuga och boende de mest populära veckorna. På de stora skidorterna kan det i princip vara omöjligt att boka då det är bokat långt i förväg på dessa orter. Är man beredd att betala en större slant så kan det vara skönt att boka in sig på något hotell och få den servicen som man får.

Det kan även vara dags att kolla över sin vinter kollektion om det är dags att köpa nya skidkläder. De kanske har några år på nacken och kanske känner du att denna säsongen så vill du vara moderiktig och köpa den där senaste snygga skidjackan. Med åren så försämras också kvalitén på dina skidkläder och ger inte samma skydd och värme som de ska göra. Därför kan det vara en anledning att shoppa nytt.

Det kan även vara så att barnen behöver nytt då de vuxit ur sina gamla skidkläder. Se även till att köpa skyddsutrustning som hjälm och ryggplattor om du är mer för extreme skidåkning. Hjälm för övrigt är bra för alla att ha oavsett ålder.